World of mind, body & baby

Alles voor voor een fijne start

Kraamzorg

 

Kraamzorg

Kraamzorg is essentiële zorg voor moeder en kind. Het biedt vlak na de geboorte ondersteuning voor jou, je baby en andere gezinsleden. Het zorgt voor een onbezorgde
start en laat wennen aan de nieuwe thuissituatie. Als kraamverzorgende sta ik tijdens de kraamweek voor jullie klaar en help ik jullie met alle zorg die jullie als gezin nodig hebben. Een warm en veilig gevoel. Voor mij is het belangrijkste dat jullie een fijne kraamweek hebben die past bij jullie gewoontes.  Daarom kom ik altijd graag langs voor een kennismakingsgesprek.


Natuurlijke kraamzorg

Natuurlijke Kraamzorg is gebaseerd op de visie van Rudolf Steiner, grondlegger van de antroposofie. Vanuit de antroposofie wordt er verondersteld dat er een geestelijke wereld is die toegankelijk zou zijn via innerlijke ontwikkeling. Deze innerlijke ontwikkeling is gericht op het versterken van je bewustzijn.  Een mooie basis van waaruit Natuurlijke Kraamzorg is ontstaan. Door het gebruik van natuurlijke middelen in de verzorging van jou en je baby is dit een andere manier van kraamzorg. Er wordt ook aandacht besteed aan warmtezorg. Een mooi voorbeeld hiervan is je baby verschonen zonder warmteverlies, het gebruik van wikkeldoeken en warme ademende kleding. Deze kleding is gemaakt van natuurlijk materialen zoals wol, biologisch katoen en zijde.

Een rustige omgeving voor jou en je baby. Rust, ritme, aanraking, geborgenheid en omhulling.

Om Natuurlijke Kraamzorg te ontvangen, hoef je niets extra’s te betalen. Het wordt op dezelfde manier vergoed als reguliere kraamzorg. Wil je nog meer informatie over Natuurlijke Kraamzorg dat vertel ik je er graag meer over.

Tijdens de bevalling en de kraamweek heb je een kraampakket nodig. Dit kan een regulier kraampakket zijn, of een natuurlijk kraampakket. Bij het natuurlijke pakket worden duurzame en biologische materialen gebruikt. Verzorgingsproducten zijn vrij van parabenen en chloor. Zijn biologisch afbreekbaar en zijn zo geproduceerd dat zij vriendelijk zijn voor mens, dier en aarde. Je kunt dit online gemakkelijk bestellen of dit kun je bij mij bestellen. Een alternatief kan zijn een regulier kraampakket aangevuld met bijvoorbeeld heilwol, kamille olie, lavendel olie. 


Taken van kraamzorg.

Huishoudelijke taken zijn maar een klein deel van de kraamzorg! De meeste tijd is voor verzorging van mama en de baby! Voor het helpen bij voeden en je wegwijs maken met je kindje.

Kraamzorg bestaat uit:

  • Verzorging en controle van de moeder;
  • Verzorging en controle van de baby;
  • We geven voorlichting en ondersteunen bij bijvoorbeeld borstvoeding
  • vroegtijdig signaleren m.b.t. gezondheid van jou en je baby op te vangen en hierop te reageren.
  • Basis huishoudelijke taken uit – die direct samenhangen met de zorg voor moeder en kind.
  • Is je steun en toeverlaat in de kraamtijd voor een onbezorgde start


10-16 weken zwanger 

Je schrijft je in en ontvangt een bevestiging per e-mail. Later inschrijven is uiteraard geen probleem.

Week na inschrijving  

Je ontvangt per mail of per post onze kraamzorgovereenkomst.

14-32 weken zwanger

informatie over je zwangerschap en de mogelijkheid tot volgen zwangerschapscursus (check de kortingen!)

32-34 weken zwanger

Graag kom ik bij je langs voor een persoonlijke intake. Hierover krijg je automatisch bericht.

Vlak voor bevalling

Ik bied je de mogelijkheid aan om je ook tijdens de bevalling te ondersteuning te krijgen al vroeg tijdens je bevalling (zie pakket extra's voor de opties)

Na je bevalling

Start kraamweek met je gewenste kraamzorg, natuurlijk of regulier.Na de kraamzorg

Mocht je meer ondersteuning nodig hebben na kraamzorg dan kan ik als postpartum doula nog langer zorg bieden. (zie pakket prijzen )


Vroegtijdige inzet kraamverzorgende/ Doula

Bij een thuisbevalling of een bevalling op de open verloskamer bestaat de mogelijkheid om ‘Vroegtijdige Inzet Partus Ondersteuning te verlenen als doula . Dit wil zeggen dat ik in overleg met jou, al tij­dens de ontsluitingsfase oproepbaar ben bij de eerste weeën. Ik ben opgeleid in het bieden van onder­steuning en begeleiding, zodat jij en je partner zich optimaal kunnen voorbereiden op de beval­ling. Het geeft een veilig en zeker gevoel als er iemand in huis is, die op professionele wijze kan ondersteunen en jouw wensen als uitgangspunt hanteert. 


Zorgverzekering

Kraamzorg wordt vergoed vanuit de basis verzekering maar daarnaast geldt een wettelijke eigen bijdrage. Indien je een basis verzekering hebt kan het zijn dat je verzekeraar de eigen bijdrage niet vergoed. Indien je aanvullend verzekerd bent kan het zijn dat je verzekeraar een deel of de gehele eigen bijdrage voor jou vergoedt. Voor de exacte vergoedingen overzicht verwijs ik je door naar je eigen zorgverzekeraar.

Er is een overeenkomst met alle zorgverzekeraars waardoor jij verzekerd bent dat jou zorgverzekeraar van kraamzorg van mij accepteert en de zorgkosten kunnen declareren bij jou zorgverzekeraar.